У ЗСУ триває реалізація проєкту НАТО з відновлення психологічної стійкості військовослужбовців

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

НАТО продовжує надавати допомогу Збройним силам України у сфері психологічної підтримки військовослужбовців.

Відтак, у ЗСУ успішно триває реалізація проєкту НАТО з психологічної реабілітації та відновлення психологічної стійкості та боєздатності військовослужбовців – учасників бойових дій.

Протягом липня-вересня в межах проєктної діяльності проведено 31 навчальний тренінг, в яких взяли участь понад 1 тисяча військовослужбовців Сил оборони України.

Зображення: Генштаб ЗСУ

Під час навчання учасники тренінгів мають змогу не лише отримати кваліфіковану психологічну допомогу згідно з визнаними міжнародними практиками і протоколами, а й опанувати низку практичних навичок з психологічної підтримки і самодопомоги, які можуть бути корисними під час виконання завдань у бойових умовах.

Результати роботи та відгуки командирів військових частин, де проводились зазначені тренінги, свідчать про те, що даний проєкт НАТО якісно підсилив існуючу систему психологічної підтримки військовослужбовців.

Зображення: Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу ЗСУ, в межах проєкту до кінця 2023 року заплановано проведення 65 триденних тренінгів для військовослужбовців Сил оборони України. Практичну реалізацію проєкту забезпечує громадська організація “Ліга офіцерів”, яка з 2014 року системно працює у напрямку психологічної підтримки військовослужбовців.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.