Швеція спорядила Україні десять танків Stridsvagn 122, котрі є аналогами Leopard

Джерело: SkyNews

В Україну вже прибули десять шведських танків Stridsvagn 122, котрі є аналогами німецьких Leopard 2A5.

Танки укомплектовані українськими екіпажами, котрі пройшли навчання у Швеції.

Оперативний командувач штабу сухопутних військ Швеції Матс Людвіг зауважив, що інструктори “дали їм усе, що могли, у плані чудової техніки та хороших знань”.

Ми бажаємо, щоб вони звільнили свою країну, — наголосив він.

Рішення Швеції про постачання танків оголосили у лютому.

Кілька інших союзників надали Україні Leopard 2, зокрема Німеччина, Польща, Іспанія, Португалія, Канада та Данія.

Зауважимо, міністр оборони Швеції Поль Джонсон заявив, що країна планує новий пакет військової підтримки України вартістю 3,4 мільярда крон (313,5 мільйона доларів).

Довідка. Stridsvagn 122 – шведський танк третього покоління, що є ліцензованим німецьким танком Leopard 2А5, в конструкцію котрого внесено певні зміни.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.