Tesla опублікувала відео з новими можливостями робота-гуманоїда Optimus

Джерело: Interesting Engineering

Компанія Tesla представила відео з роботом-гуманоїдом Optimus, відомого також як TeslaBot. У компанії продемонстрували, як робот може виконувати процедуру самокалібрування, яка схожа на йогу та важлива для адаптації до нових умов.

Надалі Optimus демонструє, що може використовувати датчики зору. Робот здатен контролювати положення суглобів, аби визначити місцезнаходження своїх кінцівок у просторі, а також взаємодіяти з об’єктами та виконувати завдання.

Одним із завдань робота було сортувати сині і зелені блоки конструктора у відповідні лотки. Optimus довів, що може легко взяти кожен блок і перемістити його з такою ж швидкістю, що й людина.

Робот-гуманоїд також здатен обробляти динамічні зміни в навколишньому середовищі. Зокрема, прикладом було, коли людина заважала йому переміщати блоки або, коли TeslaBot міг виправляти власні помилки під час цього процесу.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.