Ford почне використовувати для своїх автомобілів цифрові номерні знаки

Джерело: Autoevolution

Ford стане першим у світі автовиробником, який буде використовувати цифрові номерні знаки для своїх машин.

Як розповіли у виданні, Компанія Ford уклала партнерську угоду із компанією Reviver, яка розробила перші у світі цифрові номерні знаки. Так, інноваційні номери Reviver PPlate будуть доступними для клієнтів Ford після придбання авто у понад 300 дилерських центрах у штатах Арізона, Каліфорнія та Мічиган. При цьому водії із цих штатів матимуть змогу їздити по всій території США.

Відомо, що спочатку буде виготовлено 100 000 таких номерів, які встановлюватимуться лише ззаду автомобілів.

За словами розробників, цифровий номерний знак Reviver, на якому залежно від налаштувань можуть висвічуватися спеціальні повідомлення, буде підключений до програмного забезпечення автомобіля. Вони, серед іншого, зможуть допомогти відстежити місцезнаходження авто та захистити його від крадіжок.

Номерні знаки Reviver мають монохромний дисплей із текстом, який можна налаштувати, і шрифтом, який можна змінювати. Цифрові пластини можуть працювати за температур від -40 до 80 градусів за Цельсієм.

Також додається, що всього буде вироблено дві моделі знаків – одна із живленням від змінної батареї або з дротовим підключенням до електроніки авто, друга – із дротовим живленням, яке потребує професійного встановлення.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.