У Києві викрили лабораторію з виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини «Альфа PVP»

Джерело: Офіс генпрокурора

У Києві правоохоронці викрили лабораторію з виготовлення психотропної речовини “Альфа PVP” та задокументували збут наркотичних засобів на майже 50 мільйонів гривень.

Групі наркодилерів повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, зберіганні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 307 КК України).

За даними слідства, до складу злочинної групи входило 9 осіб – двоє організаторів, “дистриб’ютори” та фасувальники.

У ході багатоетапної спецоперації правоохоронці встановили, що організатори злочинної групи – двоє мешканців столиці, облаштували в місті Києві лабораторію з виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини “Альфа PVP” у великих обсягах.

Збут готової “продукції” здійснювався через Telegram та шляхом “закладок” в обумовлених місцях. Під час обшуку лабораторії вилучено 24 кг “Альфа PVP”.

У межах спецоперації правоохоронці також викрили трьох “дистриб’юторів”, які перевозили в власному автомобілі 20 кг “Альфа PVP” для подальшого збуту. Під час проведення обшуків у гаражі, який вони орендували, правоохоронці вилучили ще 22 кг “Альфа PVP”, розфасовані у пакетах по 1 кг.

У ході подальших слідчих дій правоохоронці затримали ще чотирьох осіб, які здійснювали фасування та розповсюдження “Альфа PVP”. У ході проведення обшуків у них вилучено наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори у значних обсягах.

Зображення: Офіс генпрокурора

Всього за результатами проведення слідчих дій з незаконного обігу вилучено 68 кг психотропної речовини “Альфа PVP” на суму близько 50 млн грн.

За клопотаннями прокурорів шести особам застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще трьом – вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, заборонив співаку Джастіну Біберу розповідати, що відбувалося на його “скандальних вечірках”.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

Американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Харкові загинули двоє осіб, ще троє отримали поранення.

У селі Чагор Чернівецької області двоє чоловіків на автомобілі розстріляли двох собак та поїхали з місця події. Внаслідок отриманих поранень тварини померли.