Австрія виділить 1 млн євро для діяльності МАГАТЕ в Україні

Джерело: Федеральне міністерство Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії

Уряд Австрії вирішив виділити 1 млн євро, аби Міжнародне агентство з атомної енергії в Україні продовжувало працювати.

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг на генеральній конференції МАГАТЕ у Відні наголосив, що діяльність МАГАТЕ на ЗАЕС, найбільшій в Європі атомній станції, направлено на запобігання ядерним інцидентам.

“19 місяців тому Росія жорстоко вдерлася до свого суверенного сусіда – в Україну. Відтоді вона продовжує свої безвідповідальні та неприйнятні дії”, – зазначається у заяві.

Міністр наголосив, що Росія грубо порушила статут ООН, використовувала ядерні погрози і шантаж, а також розмістила ядерну зброю в Білорусі.

“Росія також продемонструвала крайню неповагу до основних принципів Агентства та його роботи в галузі ядерної безпеки, окупувавши Запорізьку АЕС”, – додав міністр.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.