На Донеччині українські рятувальники потрапили під ворожий обстріл

Джерело: ДСНС України

Рятувальники Торецька потрапили під повторний обстріл російських військ під час гасіння пожежі у селищі міського типу Північне Бахмутського району.

За даними ДСНС, вогнеборці працювали на пожежі в смт Північне, що сталася внаслідок обстрілів з боку РФ.

Однак у цей час окупанти розпочали повторний обстріл. На щастя, ніхто з рятувальників не постраждав.

Додамо, що протягом доби російські армійці обстріляли 10 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого загинуло двоє осіб.

Російські загарбники атакували мирне населення з авіації, РСЗВ “Смерч”, “Град”, артилерії та танків.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Курахове, Часів Яр, смт Нью-Йорк, Північне, села Диліївка, Дружба, Званівка, Новоукраїнка, Олександропіль.

Внаслідок ворожих атак пошкоджено 14 цивільних об’єктів: 13 житлових будинків, господарську споруду.

Званівку російські війська атакували з “Градів” – вбили двох людей.

“Градами” окупанти накрили й Нью-Йорк, снаряди влучили у дві приватні оселі. Авіабомбу “ФАБ-250” росіяни скинули на Дружбу, пошкодили 5 приватних будинків.

Опріч цього, з артилерії ворог гатив по Північному. Зруйновано щонайменше 4 приватні оселі.

Крім того, сьогодні під ранок ворог завдав удару по Слов’янську. Пошкоджено кафе, ринок, автовокзал. Інформації щодо жертв не надходило.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.