У МВС Великої Британії закликали змінити правила ООН стосовно біженців

Джерело: Reuters

26 вересня у Вашингтоні міністерка внутрішніх справ Великої Британії Суелла Брейверман закликатиме уряди розглянути можливість змінити глобальні правила щодо біженців, аби вони “відповідали сучасній епосі” і не вважали, що бути “гомосексуалом або жінкою” достатньою причиною, щоб отримати притулок.

Виступаючи перед аналітичним центром American Enterprise Institute, Брейверман розповість про те, як впоратися з глобальною кризою біженців.

Глава британського МВС вимагатиме внесення змін до Конвенції ООН про біженців 1951 року, яка є правовою основою для захисту мігрантів у всьому світі, яку ратифікували Велика Британія та близько 150 інших країн.

Конвенція закріплює принцип, що держави-підписанти повинні захищати цивільних осіб, які тікають від конфлікту чи переслідувань.

Брейверман стверджуватиме, що прецедентне право, яке випливає з конвенції, знизило поріг, тому шукачам притулку потрібно лише довести, що вони зіштовхуються з “дискримінацією”, а не з реальним ризиком тортур чи насильства.

Читайте також: В ЄС оприлюднили план захисту від напливу мігрантів

У результаті, кількість осіб, що можуть претендувати на отримання притулку, досягла “неприйнятного” рівня, і “бути гомосексуалом чи жінкою та боятися дискримінації в країні свого походження достатньо, щоб претендувати на захист”, – зазначить міністерка, згідно з витримками з виступу.

Скорочення прибуття невеликих човнів через Ла-Манш із Франції є пріоритетом для британського прем’єр-міністра Ріші Сунака. Цього року виявлено, що майже 24 000 осіб перетнули Ла-Манш, попри обіцянку Сунака “зупинити човни”.

У своїй промові Брейверман наполягатиме на тому, що шукачі притулку повинні бути зобов’язані подавати заяву в першій безпечній країні, до якої вони потраплять.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг.