Зеленський провів засідання Ставки: анонсував «гучні деталі» щодо контрнаступу

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

26 вересня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Зокрема сторони обговорили перебіг українського контрнаступу та забезпечення боєприпасами армії.

Зеленський повідомив, що під час засідання обговорили кілька головних питань.

Перше – конкретна ситуація на фронті, наші наступальні дії, оборонні операції. Важливі доповіді по сходу, півдню, також по знищенню логістики та штабів окупантів. Є хороші деталі. Гучні деталі, — наголосив глава держави.

Він також висловив вдячність всім українським воїнам, котрі відзначились на фронті.

На Ставці обговорили забезпечення снарядами української армії. Як запевнив президент, це тематика, над якою працюють щоденно.

остачання від партнерів. Пошук нових можливостей у світі – ми чітко знаємо, як забезпечити постачання, та поступово збільшуємо обсяги нашого, українського виробництва. Це один із топових пріоритетів, — додав він.

Окрім цього, Зеленський подякував всім, хто невтомно працює заради людей, хто виконує свою роботу – “таку, яка допомагає всій державі виконувати свою роботу”.

Довідка. Ставка Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України – це надзвичайний орган найвищого військового керівництва України, який у період реальної війни-агресії здійснює стратегічне управління Збройними силами України та іншими військовими формуваннями держави. Робочим органом є Генеральний штаб Збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення Ставки Верховного Головнокомандувача 25 лютого 2022 року.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.