Німеччина відповіла Ілону Маску після того, як він втрутився в дебати щодо мігрантів

Джерело: CNN

В Німеччині відповіли мільярдеру Ілону Маску після того, як він втрутився в дебати країни щодо міграції.

Маск опублікував допис на платформі X, колишній Twitter, у якому критикував діяльність німецьких неурядових організацій у Середземному морі за “вивантаження нелегальних іммігрантів” в Італії.

В дописі він також закликав до перемоги ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини” (AfD) на наступних виборах.

“Наразі в Середземному морі знаходяться 8 кораблів німецьких неурядових організацій, які збирають нелегальних мігрантів для вивантаження в Італії. Ці НУО субсидуються урядом Німеччини. Будемо сподіватися, що AfD виграє вибори, щоб зупинити це європейське самогубство. Чи німецька громадськість знає про це?”, – написав Маск в дописі.

В міністерстві закордонних справ Німеччини відповіли на його коментар: “Так. І це називається рятувати життя”.

30 вересня Маск написав в іншій публікації: “Відверто кажучи, я сумніваюся, що більшість німецької громадськості підтримує це”.

Читайте також: Мільярдер Ілон Маск втрутився в дебати щодо імміграції США, відвідавши кордон Техасу з Мексикою.

Раніше цього місяця Міністерство внутрішніх справ Німеччини заявило, що відкладе “до подальшого повідомлення” приймання мігрантів, які прибувають через Італію відповідно до європейського добровільного плану солідарності.

Виступаючи на полях 10-го саміту для країн MED9 у п’ятницю, 29 вересня, прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні попередила, що проблеми, пов’язані з міграцією, “ніколи не будуть повністю вирішені, якщо кожна країна думає перекласти їх на іншу”.

Після зустрічей у п’ятницю MED-9 оприлюднив спільну заяву, в якій зазначено необхідність “швидко відповісти на нещодавню проблему збільшення кількості прибуттів середземноморськими маршрутами”.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.