Росіяни обстріляли Херсон: постраждало четверо людей, серед них двоє поліцейських

Джерело: глава Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін

Зранку 2 жовтня російські військові атакували Херсон. Внаслідок атаки постраждали чотири людини, серед них двоє перебувають у важкому стані. Зокрема двома постраждалими є поліціянти.

За словами міністра справ України Ігоря Клименка, одному цивільному відірвало ногу. Його передали до лікарів. Медики оцінюють його стан як критичний.

Фото: Ігор Клименко

Міністр додав, що ворог атакував місто артилерією. Під вогонь потрапив автомобіль патрульної поліції. Через сильний удар пробило броню правоохоронців. Їх шпиталізували, один з них перебуває у вкрай важкому стані.

Четвертий потерпілий має нетяжкі травми. Йому надають медичну допомогу.

Фото: Ігор Клименко

Фото: Ігор Клименко

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.