В Індії пропонують заборонити пілотам і бортпровідникам використовувати парфуми

Джерело: CNN

Нещодавно запропоноване законодавство в Індії може вжити заходів проти пілотів, які використовують парфуми.

Управління генерального директора цивільної авіації Індії (DGCA), яке контролює авіаційну промисловість країни, нещодавно запропонувало оновити свої статути щодо споживання алкоголю.

Проте у настановах вже є згадки й про інші речі, окрім алкогольних напоїв, які можуть спричинити позитивний результат дихального тесту, а саме рідина для полоскання рота. 

До того ж у новому розділі, виділеному жирним шрифтом, конкретно згадуються парфуми.

“Жоден член екіпажу не повинен вживати будь-які ліки/композиції або використовувати будь-яку речовину, таку як рідина для полоскання рота/зубний гель/парфуми або будь-який подібний продукт, який містить алкоголь. Це може призвести до позитивного аналізу дихання. Будь-який член екіпажу, який проходить подібне лікування, повинен проконсультуватися з лікарем компанії перед виконанням польотного завдання”, – зазначено в заяві.

Хоча духи можуть містити сліди алкоголю, незрозуміло, чи носіння духів на тілі може викликати хибнопозитивний тест на дихання.

Запропоноване доповнення очікує на публічне обговорення до 5 жовтня.

Глава РФ Володимир Путін на підсумковій пресконференції саміту БРІКС у Казані вперше прокоментував повідомлення про відправку до Росії північнокорейських військових для ​​участі у війні проти України.

Київський фонд “12 вартових” евакуював трьох собак та кота з селища Куп’янськ-Вузловий, що на Харківщині.

Перші підрозділи військових з КНДР, які пройшли вишкіл на російських полігонах, вже прибули в зону бойових дій. Їх появу зафіксувала українська розвідка 23 жовтня 2024 року в Курській області.

Модель цифрової реформи військово-лікарських комісій (ВЛК) вже напрацьована і передана уряду, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Президент США Джо Байден заявив, що кандидат на цю посаду від Республіканської партії Дональд Трамп є загрозою для демократії, і його потрібно політично ізолювати.