Росія прагне повернутися до Ради ООН завдяки українському зерну – The Independent

Джерело: The Independent

Росія чинить тиск на малі країни, щоб вони проголосували на її користь 10 жовтня, коли буде ухвалюватися рішення щодо членства в Раді ООН з прав людини.

Як припустили у виданні, Росія, ймовірно, вдається до використання українських запасів зерна, щоб купити голоси за своє повернення до Ради з прав людини ООН, після того як її виключили зі складу комісії через повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

За словами співрозмовників агентства, Путін віддав наказ своїм дипломатам спробувати заручитися підтримкою достатньої кількості країн, щоб Росія могла перемогти інші східноєвропейські країни в голосуванні за членство в Раді. заплановане на 10 жовтня.

Відомо, що Росія конкурує з Албанією та Болгарією за одне з двох місць у Раді, відведених для країн Центральної та Східної Європи.

“Росія, вочевидь, пропонує такі стимули, як зерно та зброя, в обмін на голоси. Крім інших кроків щодо поглиблення відносин з Африкою, ми знаємо, що президент Путін вже пообіцяв африканським державам зерно ще в липні на саміті Росія-Африка”, — прокоментував Юсуф Сайед Хан, старший юрист міжнародної правозахисної фірми Global rights Compliance.

Своєю чергою, адвокат з військових злочинів зауважив, що Росія продовжує чинити систематичне розграбування українського зерна, відновивши інфраструктуру, щоб використовувати можливість експорту мільйонів тонн з тимчасово окупованої української території в Росію.

“Росія зараз перебуває в не кращому становищі для вступу до Ради з прав людини, ніж майже 18 місяців тому. Багато в чому її пропозиція про возз’єднання і результати голосування стануть барометром міжнародного становища Росії”, — додав Хан.

Також він наголосив, що Росія, ймовірно, спробує переконати менші країни в тому, що вони “не хочуть, щоб їх зробили інструментом для служіння політичній волі західних країн”.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…