Естонська рада у справах біженців виділяє допомогу постраждалим від війни українцям

Джерело: Мінреінтеграції

Естонська рада у справах біженців реалізує програму щодо виділення грошової допомоги українцям, які постраждали внаслідок війни. Підтримка розрахована на жителів шести областей.

Українці зможуть отримати виплати у розмірі 3600 гривень на одну особу. Кошти будуть надходити протягом 3 місяців на банківський рахунок. Звернутися по допомогу можна через шість місяців після отримання попередньої виплати.

Найбільш вразливі категорії населення будуть пріоритетними для отримання фінансової допомоги. Програма розрахована для жителів у таких областях:

• Запорізькій;
• Донецькій;
• Луганській;
• Харківській;
• Херсонській;
• Миколаївській.

Для отримання допомоги спершу необхідно подати заявку за номером: (067) 105-28-03 (з 09:00 до 12:00). Надалі треба заповнити онлайн-форму та очікувати, поки її опрацюють. Перевірити статус можна за посиланням.

Справу щодо замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо перекваліфікували на терористичний акт. З 15 травня і дотепер справу розслідували як спробу умисного вбивства.

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат звинуватив нардепку Марʼяну Безуглу в поширенні даних про місцеперебування генералів ЗСУ в Дніпрі, яке ворог атакував ракетами.

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що інформація про інтерв’ю президента Володимира Зеленського американському журналісту Такеру Карлсону не відповідає дійсності. Раніше той брав інтерв’ю у президента РФ.

Останнім часом прикордонники фіксують все більше спроб нелегально перетнути кордон. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що чоловіки готові платити “перевізникам” від $3000 до $20 000.

Протягом минулої доби, 3 липня, по всій лінії фронту зафіксовано 161 бойове зіткнення.