Ізраїль завдав авіаударів по школах і цивільних будівлях у Газі – ООН

Джерело: Sky News

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк заявив, що ізраїльські війська завдали авіаударів по школах і великих житлових будинках у Газі, що призвело до жертв серед цивільного населення.

“Міжнародне гуманітарне право є чітким: зобов’язання постійно піклуватися про збереження цивільного населення та цивільних об’єктів залишається застосовним під час атак”, – сказав він у заяві.

Тюрк додав, що “облоги”, які ставлять під загрозу життя цивільних, заборонені міжнародним правом.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна може стати членом альянсу, навіть попри триваючу повномасштабну війну.

Члени банди з автоматами увірвалися в місто Понт-Сонде, вбивши щонайменше 70 осіб і змусивши понад 6000 людей тікати. Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що це була помста за пасивність цивільних під час нападів поліції на його людей.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.