В МЗС повідомили про загибель ще одного українця в Ізраїлі

Джерело: речник МЗС України Олег Ніколенко

За останніми даними в Ізраїлі загинув ще один громадянин України. Таким чином загальна кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до трьох.

Також за даними Ніколенка, ще дев’ятеро українців зазнали поранень. Їх стан та місця госпіталізації встановлюються.

“Український хлопчик, який був врятований в Сдероті, відновлюється після успішної операції. Він знаходиться під опікою посольства, йому надається вся необхідна медична та психологічна підтримка”, – додав речник.

Загалом станом на ранок 11 жовтня, оперативний штаб МЗС України опрацював вже понад 1000 звернень українців в Ізраїлі та Секторі Газа.

Іще шість українців вважаються зниклими безвісти. Їхнім пошуком займаються дипломати в співпраці із ізраїльськими правоохоронцями.

Близько 700 громадян України не можуть вилетіти з Ізраїлю через скасовані авіарейси.

“МЗС, Офіс Президента, посольство в Ізраїлі працюють в режимі 24/7 над організацією повернення наших співвітчизників. Деталі будуть додатково повідомлені громадянам, які вже звернулись до українського посольства”, – додав Ніколенко.

Ще 170 українців виявили бажання евакуюватися із сектора Газа. Оперативний штаб МЗС, українські посольства в регіоні, інші причетні відомства України опрацьовують можливі шляхи виїзду. Водночас ситуація ускладнюється триваючими бойовими діями.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У Росії повідомили про початок перевірки боєготовності підрозділу, на озброєнні якого є міжконтинентальна балістична ракета “Ярс”, яка може нести кілька ядерних боєголовок.

Сергія Салаватова, якого у серпні призначили командиром 107-го окремого батальйону ТрО, тимчасово відсторонили від посади після журналістського розслідування про його зв’язки з так званою “ДНР”.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.