На Таврійському напрямку тривають активні бойові дії

Джерело: Олександр Тарнавський у Telegram

Командувач оперативно-стратегічного угруповання “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку зараз тривають активні бої.

Воїни ОСУВ “Таврія” за добу знищили 112 одиниць ворожої техніки.

Сили оборони України продовжують ведення оборони, а також триває наступальна операція на Мелітопольському напрямку.

Протягом минулої доби ворог завдав одного ракетного та 39 авіаційних ударів, провів 51 бойове зіткнення, окрім того, здійснив 930 артобстрілів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ “Таврія” протягом доби виконали 1805 вогневих завдань.

Загальні втрати ворога склали 754 особи. Знищено 112 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 23 танки, 73 ББМ, 9 артилерійських систем, одну РСЗВ, 2 ПТРК, 8 БпЛА, 3 автомобілі та одиницю спеціальної техніки.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.