У Росії вперше заявили, що більшість дронів отримують з Китаю

Джерело: заява глави Мінфіну Росії Антона Силуанова на засіданні комітету Держдуми з бюджету та податків

У Росії вперше визнали, що більшість БпЛА, котрими користуються ЗС РФ,  поставлено з Китаю. Заява прозвучала в контексті анонсування нової російської програми стосовно створення власної бази виробництва безпілотників.

Антон Силуанов вперше на публічному рівні заявив про джерело постачання дронів до Росії.

“Сьогодні безпілотники здебільшого всі з Китайської Народної Республіки. Вдячні нашим партнерам. Але треба розвивати власну ресурсну базу та гроші, необхідні для цього, виділено”, – сказав він.

Міністр зазначив, що на новий проєкт з розвитку власної безпілотної бази РФ скерує понад 60 млрд рублів (приблизно 18 млрд гривень).

“Завдання таке, щоб 41% усіх безпілотників до 2025 року були з маркою “Зроблено у Росії”, – підкреслив він.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.