Путін тягне час в Україні, коли США та ЄС зосереджені на Близькому Сході – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Зазначають, що президент РФ Володимир Путін дедалі більше впевнений, що російська армія зможе перемогти Україну, оскільки американські та європейські союзники України відволікаються поглибленням конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС.

Кремль упевнений, що події розвиваються на користь Путіна і що він зможе утримати території на півдні та сході України, які його армія захопила під час вторгнення, за словами трьох людей, які обізнані в ситуації.

Вони заявили, що Росія тягне час, оскільки Путін готується до президентських виборів у березні. Мета полягає в тому, щоб убезпечити територію, яку наразі утримує Росія, і, оскільки жодна сторона не зможе зробити вирішальний прорив, дочекатися, поки втома від війни в США та Європі посилиться та перемістить тиск на Україну з метою пошуку врегулювання.

Міністерство оборони Великої Британії в оновлених даних розвідки від 17 жовтня заявили, що Росія, ймовірно, зараз проводить свою “найзначнішу наступальну операцію” принаймні з січня з атаками “за кількома напрямками” на сході України.

Інститут вивчення війни у ​​звіті від 11 жовтня повідомляє, що Росія може досягти деяких “тактичних адаптацій і успіхів” поблизу Авдіївки, хоча вони навряд чи призведуть до більших стратегічних досягнень.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.