Через війну в Ізраїлі загинув щонайменше 21 журналіст – CPJ

Джерело: CPJ

За даними Комітету захисту журналістів (CPJ), через війну в Ізраїлі, розв’язану терористичним угрупованням ХАМАС 7 жовтня, загинув щонайменше 21 представник медіа.

“CPJ розслідує всі повідомлення про вбитих, поранених, затриманих або зниклих безвісти під час війни журналістів, у тому числі тих, хто постраждав, коли військові дії поширилися на сусідній Ліван. Станом на 19 жовтня щонайменше 21 журналіст був серед понад 4000 загиблих з обох сторін з початку війни 7 жовтня, сотні було вбито у вівторок під час вибуху в лікарні в Газі”, – йдеться в повідомленні.

Так, нині підтверджено загибель 21 журналіста: 17 палестинських, 3 ізраїльських і одного ліванського. Водночас відомо про 8 поранених журналістів. При цьому троє журналістів вважаються зниклими безвісти або затриманими.

Окрім того, у комітеті додали, що вони розслідують численні непідтверджені повідомлення про вбивство, зникнення безвісти, затримання, поранення чи погрози щодо інших журналістів, а також про пошкодження офісів ЗМІ та будинків журналістів.

Проблематика статусу “зниклих безвісти” в Україні виникла ще з 2014 року, з початком війни на…

Дані з документів свідчать, що військове командування РФ передбачало ймовірність вторгнення ЗСУ на Курщину ще за кілька місяців до того, як це сталось.

В Україні триває 840-ва доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 639 тисяч осіб.

Фахівці ISW прокоментували статтю WSJ про те, що міноборони РФ просило Володимира Путіна оголосити мобілізацію. Аналітики прокоментували ймовірність мобілізації у Росії.

20 вересня відзначають Міжнародний день студентського спорту та Всесвітній день рису. За церковним календарем сьогодні – великомученика Євстратія та інших.