Україна та Литва розпочали обмін водійських посвідчень за спрощеною процедурою

Джерело: Ігор Клименко у Telegram

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що Україна та Литва починають обмінювати посвідчення водія за спрощеною процедурою.

Відтепер українці у Литві можуть обміняти посвідчення водія за спрощеною процедурою. Отримати литовське посвідчення можна без складання теоретичних і практичних іспитів.

22 жовтня набула чинності відповідна угода між Кабінетом міністрів України та урядом Литовської Республіки.

Щоб скористатись послугою, необхідно звернутися до філій Державного підприємства REGITRA у Литві. А в Україні – до Головного сервісного центру МВС.

Аналогічна процедура вже доступна і для громадян Литви, які проживають в Україні, її надають сервісні центри МВС.

За словами очільника МВС України, угоди про взаємне визнання та обмін посвідчень водія за спрощеною діють ще з чотирма країнами – Італією, Туреччиною, Іспанією та ОАЕ.

“Плануємо і надалі налагоджувати співпрацю з іноземними урядами та розширювати цей список. Прагнемо, аби сервісні послуги МВС були доступними та комфортними для всіх наших громадян, у будь-якому куточку світу”, – зазначив глава МВС Ігор Клименко.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг.