Донеччина: за добу росіяни завдали 12 ударів по області, є поранені

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Протягом доби російські армійці обстріляли 8 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого двоє осіб зазнали поранень.

Проти мирного населення росіяни застосували авіацію, ЗРК “С-300”, артилерію.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Лиман, Торецьк, Часів Яр, села Бересток, Восход, Галицинівка, Міньківка.

Зображення: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Внаслідок ворожих атак пошкоджено 29 цивільних об’єктів: 13 житлових будинків, шахту, сільськогосподарське підприємство, навантажувачі, трактори, комбайн, автомобілі, ЛЕП.

Двоє мешканців села Міньківка зазнали травм внаслідок артилерійського обстрілу.

По Лиману росіяни завдали авіаудару двома керованими бомбами «ФАБ». Руйнувань зазнали 5 приватних будинків. Попередньо – без постраждалих.

Дві ракети “С-300” окупанти спрямували на підприємство в селі Берестки. Пошкоджено майстерню та сільськогосподарську техніку.

З артилерії росіяни накрили Галицинівку. Пошкоджено 6 приватних будинків.

У Торецьку внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю шахти.

Зображення: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.