Україна разом із Rheinmetall утворили спільне підприємство

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Німецький концерн Rheinmetall та “Українська оборонна промисловість” утворили спільне підприємство, яке буде обслуговувати та ремонтувати техніку, поставлену Силам оборони від наших союзників.

Як розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль на шостому Німецько-українському економічному форумі під гаслом “Відновлення, розумне зростання та безпека”, передбачено роботи щодо локалізації виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

ТОВ “Рейнметал – Українська оборонна промисловість” зареєстровано 18 жовтня.

“Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу”, – наголосив прем’єр.

За словами міністра України з питань стратегічних галузей Олександра Камишіна, нині йдеться про одне з трьох спільних підприємств з українською промисловістю, спрямованих на розміщення виробництва зброї у державі, написало Politico.

“Німецькі компанії прагнуть розпочати місцеве технічне обслуговування (технічне обслуговування, ремонт та експлуатацію – ред.) зброї, яку вони відправили в Україну”, – сказав він.

Наступним етапом він назвав “логічний розвиток відносин” між Берліном і Києвом для “складання та виробництва” в Україні.

Згідно з результатами опитування Bloomberg News/Morning Consult, чинний президент США Джо Байден відстає від свого конкурента Дональда Трампа лише на 2% у ключових штатах.

6 липня президент Володимир Зеленський анонсував розробку нової стратегії України на морі. Найближчим часом документ має затвердити РНБО.

Віктор Медведчук та Оксана Марченко є наближеними до керівництва російської федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з главою РФ Володимиром Путіним.

У Центрі національного спротиву поінформували, що представники РПЦ на тимчасово окупованих територіях посилюють зусилля у межах кампанії з агітування українських дітей до армії РФ.

Станом на 6 липня Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після російських ракетних обстрілів, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.