Помер гітарист Massive Attack Анджело Брускіні

Джерело: BBC

Гітарист Massive Attack Анджело Брускіні помер після боротьби з плеоморфною карциномою – рідкісною формою раку легенів.

Представники гурту підтвердили інформацію про смерть музиканта. Артиста вшанували його колеги по групі, родичі та друзі.

“Надзвичайно блискучий та ексцентричний талант. Неможливо кількісно оцінити ваш внесок у творчість Massive Attack”, – прокоментували представники гурту.

ДОВІДКОВО. Анджело Брускіні народився в місті Брістоль, приєднався до гурту в 1990-х роках.

Окрім виступів із кількома гуртами, Брускіні продюсував однойменний альбом альтернативного рок-гурту Strangelove у 1997 році. Він також грав на гітарі у треку Джейн Тейлор Blowing This Candle Out, який вийшов у 2005 році.

У липні Брускіні повідомив, що в нього діагностували рак легенів та що кілька спеціалістів побажали йому “успіхів”.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.