Нацрада зареєструвала онлайн-медіа Букви з сайтом bukvy.org

Джерело: Детектор Медіа.

Сьогодні, 26 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала «Букви» https://bukvy.org як онлайн-медіа згідно з приписами Закону України «Про медіа». Субʼєктом у сфері онлайн-медіа (згідно з визначенням статті 16 закону України «Про медіа») є ТОВ «Медіакомунікації», власницею 100% частки та СЕО якого є Рошук Катерина Сергіївна.

ТОВ «Медіакомунікації» здійснює редакційний контроль щодо створення або добору, організації та поширення масової інформації онлайн-медіа Букви на вебсайті bukvy.org та сторінках в соціальних мережах Instagram, Facebook, Telegram, X (Twitter), TikTok, YouTube. 

Очільницею редакції онлайн-медіа “Букви” є Владіслава Чорна. Фахівець з управління відносинами з авдиторією та керівник юридичного напрямку – Назар Чорний.

Окрім “Букв”, було зареєстровано ще 18 онлайн-видань. Також Нацрада зареєструвала 58 друкованих видань: з них 26 газет, 23 журнали, 9 збірників наукових праць. Територія розповсюдження зареєстрованих цього разу журналів і збірників — Україна (16 видань — 50%), а також Україна та зарубіжжя (16 видань — 50%).

  • 20 жовтня одразу декілька співробітників Букв зазнали кібератак – на особисті номери телефонів та у месенджери надійшли повідомлення з одноразовими паролями для, нібито, “відновлення доступу” до ряду ресурсів, дзвінки з невідомих однотипних номерів і спроби отримати доступ до соцмереж співробітників зі сторонніх пристроїв.

Російські війська здійснюють тиск на Вугледар Донецької області з трьох напрямків, і найближчим часом ситуація, ймовірно, не зміниться. Британська розвідка повідомляє про подальші успіхи росіян у цьому районі.

Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у США, де провів низку зустрічей зі світовими лідерами.

Ярослав Базилевич, який втратив дружину і трьох доньок внаслідок російської атаки по Львову, вперше написав про трагедію.

Не можна допустити, щоб війна Росії у Україні стала черговим “замороженим конфліктом”, заявив президент Польщі Анджей Дуда під час виступу на 79-й сесії Генасамблеї ООН.

Незабаром у Верховній Раді відбудеться фінальний розгляд законопроєкту, № 11043, первісною метою якого було посилення…