Meta пропонує користувачам у Європі підписки на Facebook та Instagram без реклами

Джерело: Bloomberg

Компанія Meta запроваджує у Європі підписки на Facebook та Instagram без реклами за передплату. Така можливість з’явилася після того, як у ЄС почали посилювати контроль за тим, як соцмережі поводяться з особистими даними користувачів.

Як розповіли в агентстві, починаючи з листопада, користувачі матимуть змогу оформити підписку в соціальних мережах за 9,99 євро ($10,57) на місяць для вебверсії або за 12,99 євро на місяць для пристроїв iOS та Android. Послуги передплати будуть запропоновані всім мешканцям Європейського Союзу, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

“Ми продовжимо відстоювати підтримку інтернету з рекламою, навіть з нашою новою пропозицією підписки в ЄС, ЄЕЗ та Швейцарії. Але ми поважаємо дух і цілі цих нових європейських норм і зобов’язуємося їх дотримуватися”, – заявили в компанії.

Зазначено, що Meta продовжить надавати рекламні послуги на цих ринках без додаткової плати. Спочатку абонентська плата покриватиме всі облікові записи користувача, але з березня компанія Цукерберга стягуватиме додатково 6 євро на місяць для вебверсії та 8 євро для iOS і Android.

При цьому додається, що Meta вирішила не запускати Threads в ЄС через питання про те, як вона може дотримуватися Закону ЄС про цифрові ринки, який забороняє великим технологічним компаніям обмінюватися даними між сервісами.

“Запровадження підписки є реакцією на посилення регулювання щодо збору та використання даних користувачів у Європі. У дописі в блозі, яке пояснює це рішення, Meta посилається на рішення Суду ЄС, винесене проти компанії в липні. Зокрема тоді суд постановив, що компанії мають розглянути можливість надання альтернативних послуг клієнтам, які не хочуть, щоб їхні дані збиралися і продавалися рекламодавцям, якщо це необхідно – за відповідну плату”, – йдеться в матеріалі.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.