У Південній Африці затримали тіктокера, який проник в лікарню та видав себе за лікаря

Джерело: Indy100

В Йоганнесбургу в Південній Африці заарештували тіктокера Меттью Лані за те, що він проник в лікарню та видавав себе за лікаря в Інтернеті.

Меттью Лані опублікував відео, яке згодом було видалено, де він нібито стверджує, що є медичним працівником і дає поради щодо здоров’я своїм підписникам.

Він також стверджував, що здобув медичний ступінь в університеті Вітватерсранд у Йоганнесбургу.

Відомо, що хлопець намагався пройти повз працівників служби безпеки лікарні, одягнувши стетоскоп і хірургічну маску.

Після того, як його переслідували правоохоронці, він намагався втекти, вистрибнувши з вікна ванної кімнати, перш ніж його затримали.

“Лані спіймали незадовго до 20:00, переодягненого у толстовку з капюшоном і в хірургічній масці зі стетоскопом на шиї. Він раніше входив у той самий заклад, щоб курувати оманливий контент під виглядом того, що він кваліфікований лікар”, – йдеться в заяві департаменту охорони здоров’я провінції Гаутенг.

Пізніше Національна прокуратура оприлюднила заяву, в якій стверджується, що Лані звільнено, оскільки “не було доказів”, щоб звинуватити його.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.