Католицька церква Іспанії вибачилася за насильство над дітьми

Джерело: Euronews

Після незалежного розслідування фактів сексуального насильства над дітьми у католицькій церкві Іспанії представники єпископської конференції країни перепросили за це.

Як розповіли у виданні, нещодавно оприлюднені цифри стали “нищівним ударом” для католицької церкви країни.

Зокрема, згідно з оцінкою Незалежної комісії з розслідування сексуального насильства над дітьми в католицькій церкві, більше ніж 200 тисяч неповнолітніх в Іспанії могли стати жертвами сексуального насильства з боку духовенства.

Після публікації цих даних єпископи країни скликали надзвичайну асамблею, а 31 жовтня провели пресконференцію для обговорення цього звіту.

Відтак, єпископи висловили “жаль з приводу шкоди, завданої деякими членами церкви”, вибачилися перед постраждалими та зазначили, що вважають рекомендації комісії “цінними”.

Водночас єпископи запевнили, що готові брати участь у фонді, запропонованому омбудсменом, для виплати компенсації жертвам насильства, але “лише якщо це буде зроблено для усіх жертв”, а не лише для тих, хто постраждав від насильства у церкві.

“Я знову приношу наші вибачення жертвам щодо цього болю. Ми також хочемо працювати над цілісним відшкодуванням жертвам та досягти прогресу в захисті та запобіганні жорстокому поводженню”, – прокоментував президент Єпископської конференції Іспанії Хуан Хосе Омелла.

За його словами, “якщо взяти до уваги лише зловживання, заподіяні церквою, 90% постраждалих будуть виключені та не отримають відшкодування”.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.