На Черкащині визначили пошкоджені внаслідок війни об’єкти, які відновлюватиме держава

Джерело: брифінг Черкаської ОВА

У Черкаській області обрали школи, дитячі садки та житлові будинки, які відновлюватимуть коштом держави. Усі обрані об’єкти постраждали внаслідок російського вторгнення.

Як сказав начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, одним із них буде Паланський ліцей, який зазнав руйнувань у перший день повномасштабної війни. З Фонду відновлення спрямують близько 95 млн гривень, серед яких з державного бюджету – 75 млн гривень, а 20 млн гривень – з бюджету Паланської громади.

На відновлення Паланського дитсадка передбачено 17 млн грн, а на Городецьку гімназію – 14 млн гривень. В Умані за 67 млн грн відремонтують житловий будинок з фонду ліквідації збройної агресії Росії. Він зазнав руйнувань 28 квітня через російську ракету. Ще 7 млн гривень буде виділено з бюджету Уманської міської ради.

Ремонтні роботи триватимуть близько пів року.

Загалом на Черкащині внаслідок російських атак зафіксували 27 влучань, було пошкоджено 331 об’єкт.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.