У Великій Британії злодії прорізали підлогу та викрали антикваріат з музею

Джерело: Sky News

Поліція розшукує злодіїв, які 29 жовтня розпиляли підлогу музею в графстві Ноттінгемшир у Великій Британії, щоб викрасти срібні антикваріати.

Поліція вважає, що злодії просвердлили стелю вгору, а потім “прорилися” в кілька шарів дерев’яної підлоги, щоб отримати доступ до вітрини Королівських уланів музею.

Серед викрадених речей були трофей для гри в поло, кавалерійська труба та кілька статуеток кінних солдатів.

Фото: Sky News

“Це огидно, що вони забрали історію у людей, які служили і боролися за цю країну. Предмети, які вони забрали, безцінні для музею. Як оцінити історію?”, – сказав куратор музею Стів Кокс.

Детектив-інспектор Люк Тодд з поліції Ноттінгемширу сказав: 

“Це був зухвалий, спланований і цілеспрямований напад на чудову історичну будівлю, який був явно дуже добре організований. Викрадені речі мають не лише високу грошову вартість, але й високу сентиментальну цінність не лише для військових, а й для широкої громади в цьому районі. Ці предмети для музею коштують набагато більше, ніж вони переплавлені у своїй срібній формі”.

Поліція закликала всіх, хто “помітив щось підозріле або чув про те, що хтось намагається продати подібні речі”, зв’язатися з ними.

Офіційні особи також заявили, що обшук на місці підтвердив, що зброя музею не були вкрадені під час пограбування.

Згідно зі звітом Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC), впливові злочинні угруповання в Південно-Східній Азії активно використовують месенджер Telegram для здійснення широкомасштабної незаконної діяльності. 

У Костянтинівці Донецької області рятувальники протягом майже двох діб гасили пожежу, що виникла внаслідок атаки російських військ.

Вірус пташиного грипу типу H5N1 став причиною смерті 47 тигрів, трьох левів і пантери у зоопарках В’єтнаму.

У Києві повідомили про підозру чоловіку, котрий щосили вдарив пуделя ногою по голові. За жорстоке поводження з твариною йому загрожує тривалий термін ув’язнення.

Вчені з Китаю розробили нитку для хірургічного шва, яка прискорює загоєння ран і знижує ризик інфекції завдяки електростимуляції. Новий шовний матеріал генерує електричний заряд під час навантаження, що відбувається під час руху, допомагаючи загоєнню тканин.