Ненавидить Україну та прославляла Росію: проти одеситки відкрито кримінальну справу

Джерело: Національна поліція Одещини

В Одесі викрили блогерку, яка під час стріму в TikTok заявляла, що ненавидить Україну і викрикнула гасло “слава Росії”. Проти неї правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

На відео одна з дівчин зневажливо висловлювалася про Україну і прославляла Росію, а інша закривала їй рота. Правоохоронці виявили відео вночі під час моніторингу соцмереж.

Поліціянти встановили їхні особи та місце їхнього проживання. За словами дівчини, вона “була п’яною” і хотіла “набити безглузді лайки” цією заявою.

Дії жительки Одеси кваліфікували як пропаганду війни та розпочали кримінальне провадження. За цей злочин передбачено покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

У них вилучили телефони та провели обшук. Також правоохоронці виявили полімерний пакетик з рослинною речовиною зеленого кольору, схожою на канабіс.

“Тепер вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще й за ознаками ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, тобто за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”, – додали у поліції.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.