Папа Римський закликав «припинити конфлікт» і надати сектору Гази гуманітарну допомогу

Джерело: Reuters

5 листопада Папа Римський Франциск звернувся з закликом припинити конфлікт у секторі Гази, наголосивши на необхідності надати гуманітарну допомогу та допомогу постраждалим, щоб полегшити “дуже серйозну” ситуацію.

Я постійно думаю про тяжку ситуацію в Палестині та Ізраїлі, де багато осіб втратили життя. Я молюся, щоб ви зупинилися в ім’я Бога, припинили вогонь, — сказав він, звертаючись до натовпу на площі Святого Петра. — Сподіваюся, що буде зроблено все для того, щоб уникнути розростання конфлікту, щоб постраждалі були врятовані, а допомога надійшла до населення сектору Гази, де дуже важка гуманітарна ситуація.

Понтифік знову закликав до припинення вогню та звільнення заручників, захоплених ХАМАС під час нападу 7 жовтня, зосередившись на дітях, які, “повинні повернутися до своїх сімей”.

Раніше Папа Римський закликав до створення гуманітарних коридорів і заявив, що необхідне рішення про дві держави, щоб покласти край війні Ізраїлю та ХАМАС.

Він також додав, що свої молитви скеровує до “жертв землетрусу в Непалі, афганських біженців та жертв повеней в Італії”.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.