Росіяни продовжують приховану мобілізацію на ТОТ півдня України

Джерело: Центр національного спротиву

Російські загарбники продовжують приховану мобілізацію мешканців тимчасово окупованих територій півдня України.

Для початку ворог створює систему, коли життя без отримання паспорта РФ – майже неможливе, адже не дозволяє отримувати послуги, допомогу чи навіть мати роботу. Водночас власникам українського паспорта погрожують й регулярно перевіряють.

Після того, як росіяни завершили формувати “військкомати” на ТОТ Херсонщини та Запоріжжя, чоловікам призовного віку, які все ж вирішили отримати російський паспорт, відразу вручають повістку.

Вже у так званому “військкоматі” їм пропонують укласти контракт зі ЗС РФ, а резервістів мобілізовують одразу.

За даними ЦНС, найбільш поширена така практика в селах.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.