Радник Єрмака заявив, що не бачить підстав завершувати телемарафон «Єдині новини»

Джерело: Михайло Подоляк в ефірі Радіо Свобода

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що не бачить підстав для припинення телевізійного марафону “Єдині новини”, оскільки він створювався для транслювання повномасштабного вторгнення Росії, яке ще не припинилося.

“Я поки що не бачу підстав, щоб ми мали завершувати саме марафон як один із інструментів. Ще раз підкреслюю: у нас в Україні сьогодні є можливість отримувати плюралістичну точку зору на ті чи інші події, обговорювати. Багато є можливостей, багато є майданчиків, інструментів. У вас (Радіо Свобода – ред.) також можна проводити будь-які дискусії. Ви отримуєте велику кількість глядачів, слухачів, які будуть достатньо зацікавлені в тому, щоб отримати ваші експертні позиції. І це ж говорить про те, що ландшафт не монополізовано”, – сказав Подоляк.

Зазначимо, що Європейська комісія у своєму звіті щодо виконання Україною умов для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу закликала відновити “незалежний медіаландшафт”.

“У наступному році Україна повинна розробити дорожню карту для підтримки відновлення плюралістичного, прозорого та незалежного післявоєнного медіаландшафту”, – йдеться в документі.

Подоляк сказав, що таку дорожню карту влада “буде обговорювати, це входить у перелік наступних кроків, які Україна має проходити”.

Також нагадаємо, що, згідно з опитуванням КМІС за період з травня 2022 року до жовтня 2023 року, знизилась довіра до телемарафону “Єдині новини”: з 69% до 48%. 

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.