У тимчасово окупованому Криму зростає дефіцит ліків – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

У тимчасово захопленому Криму переповнені цивільні лікарні, зокрема зростає дефіцит ліків.

Окупаційні адміністрації за вказівкою з Кремля обмежують доступ для цивільного населення до медикаментів. Усі запаси медичних препаратів, які можуть бути використані при наданні первинної медичної допомоги резервуються для окупаційних військ.

Також через постійне скупчення поранених окупантів у цивільних лікарнях немає ліжко місць. Російські війська не розгортають додаткових шпиталів, а використовують наявну цивільну інфраструктуру.

Раніше окупанти вже зайняли усі ліжко-місця у цивільних медзакладах на ТОТ Херсонщини. А зараз з огляду на значну активність Сил оборони на Запорізькому та Таврійському напрямку їм доводиться все більше транспортувати поранених углиб території тимчасово окупованого Криму.

Також окупанти примушують цивільне населення здійснювати донацію крові для окупаційного війська. Усе це посилює громадянський спротив на Кримському півострові, про що, зокрема, свідчить серія успішних ударів Сил оборони України по військових об’єктах.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.