Росіяни перекинули колишніх найманців ПВК «Вагнер» під Скадовськ

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили про розгортання ворожого табору на тимчасово окупованій частині Херсонщині, де перебувають колишні найманці ПВК “Вагнер”.

Зауважується, що табір росіяни розгорнули поблизу тимчасово окупованого Скадовська, що на Херсонщині.

Водночас, за інформацією від підпілля, колишніх найманців ПВК нічим не забезпечують. Так, усі  проблеми в тиловому постачанні повністю перекладаються на так званих волонтерів.

Колишні найманці не забезпечені транспортом та засобами індивідуального захисту. Наразі командування російських окупаційних військ на місцях визначається щодо подальшого застосування бійців, — зазначили у повідомленні.

У Центрі національного спротиву подякували підпіллю за інформування щодо дій ворога. Та додали, що кожен може пришвидшити момент деокупації своєї землі, закликавши повідомляти про позиції ворога за посиланням.

Раніше стало відомо, що російські загарбники продовжують приховану мобілізацію мешканців тимчасово окупованих територій півдня України.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.