ЄС надав безпрецедентну військову допомогу Україні у 27 мільярдів євро – Боррель

Джерело: Укрінформ

13 листопада Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель повідомив, що Європейський Союз вже надав Україні 27 мільярдів євро військової допомоги та продовжить підтримувати країну у боротьбі проти росіян.

Європейський Союз уже надав Україні безпрецедентну військову допомогу в розмірі 27 мільярдів євро та продовжуватиме підтримувати націю, оскільки російська війна в Україні триває та загострюється, — зазначив Боррель.

Окрім цього, дипломат закликав міжнародну спільноту не забувати про війну РФ проти України на тлі конфлікту Близькому Сході.

Тож відповідаючи на запитання стосовно того, як ситуація в Ізраїлі вплине на підтримку України, Боррель наголосив, що ці два конфлікти абсолютно різні за своєю природою. Одначе, додав, що підходи, які існують у всьому світі, потрібно враховувати дуже ретельно, аби уникнути звинувачень у подвійних стандартах.

Зауважимо, 1 жовтня, під час візиту до Києва, Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що блок збільшить військову підтримку України.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.