Мультимільйонера Петера Нігарда визнали винним у сексуальному насильстві

Джерело: ВВС

Суд присяжних у Канаді – після шеститижневого судового розгляду – визнав одного з найбагатших мешканців країни та колишнього власника мережі магазинів одягу Пітера Нігарда винним у сексуальному насильстві.

За словами прокурорів, 82-річний Нігард використовував свій статус, щоб здійснювати насилля проти п’яти жінок у період з кінця 1980-х до 2005 року.

Сам же Нігард заперечував звинувачення, а його адвокат, своєю чергою, звинуватив жертв у пошуках фінансової вигоди.

Члени журі присяжних визнали мультимільйонера невинуватим лише за п’ятим пунктом звинувачення в сексуальному насильстві та за одним пунктом примусового ув’язнення.

Як розповіли у виданні, в лютому 2020 року Нігард залишив посаду голови своєї фірми Nygard International – незадовго до того, як вона оголосила про банкрутство. Це сталося після того, як влада США здійснила обшук в її штаб-квартирі в Нью-Йорку.

Відомо, що Нігард перебував у в’язниці з моменту арешту в грудні того ж року.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.