Microsoft тимчасово забороняла своїм співробітникам користуватися ChatGPT

Джерело:  CNBC

Корпорація Microsoft на нетривалий час забороняла своїм працівникам використовувати ChatGPT, зокрема шляхом обмеження доступу до нього на корпоративних пристроях.

“Через проблеми з безпекою та даними низка інструментів штучного інтелекту більше недоступні для використання співробітниками”, – йшлося у повідомленні на внутрішньому сайті Microsoft.

За словами представників компанії, хоча Microsoft інвестував у OpenAI і ChatGPT має вбудовані засоби захисту для запобігання неналежному використанню, все ж “вебсайт є стороннім зовнішнім сервісом”, тож працівникам компанії рекомендують “бути обережними під час його використання через ризики для конфіденційності та безпеки”. Водночас рекомендація стосується й інших зовнішніх сервісів ШІ, таких як Midjourney або Replika.

Невдовзі у Microsoft заявили, що тимчасове блокування ChatGPT було помилкою, яка виникла в результаті тестування систем для великих мовних моделей.

“Ми тестували системи контролю кінцевих точок для LLM і ненавмисно ввімкнули їх для всіх співробітників. Ми відновили роботу після того, як виявили помилку. Закликаємо співробітників і клієнтів використовувати такі сервіси, як Bing Chat Enterprise і ChatGPT Enterprise, які мають більш високий рівень захисту конфіденційності та безпеки”, – пояснив представник компанії.

Також зазначається, що оновлення Microsoft рекомендує людям використовувати власний інструмент Bing Chat на основі моделі штучного інтелекту OpenAI.

Раніше Microsoft повідомила про випуск оновлень ОС Windows і додатків Office, які  використовують переваги сервісів OpenAI, які, своєю чергою, працюють на хмарній інфраструктурі Microsoft Azure.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.