У Франції заявили, що російські боти поширювали в мережі фото графіті із зірками Давида

Джерело: пресслужба МЗС Франції

Міністерство закордонних справ Франції заявило про причетність російської мережі до поширення у соцмережах фотографій паризьких графіті із зірками Давида.

“Франція рішуче засуджує причетність російської мережі “Последние достоверные новости” до штучного поширення та початкового розповсюдження в соціальних мережах фотографій графіті із зображенням зірок Давида в 10-му окрузі Парижа”, – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, 6 листопада державний орган протидії іноземному впливу VIGINUM встановив причетність мережі з 1095 ботів на платформі X (колишній Twitter), які опублікували 2589 дописів, що сприяли розпалюванню суперечки навколо трафаретних зірок Давида в 10-му окрузі Парижа.

Також вдалося встановити, що перші публікації ботів з’явились на 48 годин раніше, ніж у мережу виклали перші “реальні фото” цих графіті.

У МЗС зауважили, що нова російська операція з цифрового втручання проти Франції “вказує на стійкість безвідповідальної стратегії, спрямованої на використання міжнародних криз для того, щоб посіяти сум’яття і створити напруженість у публічних дискусіях у Франції та Європі”.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім надіслала на потреби українського війська.

На Вінниччині викрили керівництво та членів військово-лікарської комісії (ВЛК), які оформили інвалідність колишньому місцевому депутату, якого підозрюють у замовному вбивстві.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.