ЄС схвалив нову допомогу Україні на $107 млн

Джерело: The Telegraph

Європейський Союз схвалив додаткові 107 мільйонів доларів допомоги Україні та 10,7 мільйона доларів – для українських біженців у Молдові.

“Останнє виділення доводить загальну суму гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну Росії в Україні до 843 мільйонів євро”, – заявили в Європейській комісії.

Кошти підуть на допомогу організаціям, які надають притулок, медичне обслуговування, їжу, воду, психологічну підтримку та грошову допомогу.

ЄС також відправляє в Україну ще 84 електрогенератори через російські атаки на енергосистему.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.