Війська РФ продовжують наступати одночасно на декількох східних напрямках – Сирський

Джерело: командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський у Telegram

Російські армійці не відмовляються від своїх планів та продовжують наступальні дії одночасно на декількох східних напрямках України.

Зокрема, попри великі втрати, росіяни атакують наші частини, які обороняються в районі Куп’янська.

Крім того, ворог збільшив кількість використання дронів-камікадзе.

На півночі та півдні від Бахмута російські війська намагаються перехопити ініціативу, шляхом проведення контратак. Втім, наші оборонці розбивають усі плани та намагання окупантів захопити нашу землю.

Водночас ворог щодня втрачає свої наступальні спроможності.

За два тижні в районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” російські окупаційні війська втратили понад 4 тисячі осіб.

Зокрема знищено та пошкоджено понад 500 одиниць військової техніки окупантів.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.