Ватикан дозволив трансгендерам бути хрещеними батьками

Джерело: NBC News

Ватикан постановив, що особи, які зазнали зміни статі, можуть хреститися в католицькій церкві, а також бути хрещеними батьками.

“Трансгендерна особа, навіть якщо вона пройшла гормональну терапію і операцію зі зміни статі, може прийняти хрещення на тих самих умовах, що й інші віряни, якщо немає ситуацій, у яких існує ризик виникнення публічного скандалу серед вірян”, – йдеться на сайті Ватикану.

Як розповіли у виданні, відповідний документ, затверджений Папою Франциском 31 жовтня, став відповіддю на шість запитань, які єпископ із Бразилії Жозе Негрі надіслав до Ватикану стосовно участі ЛГБТК-осіб у католицьких практиках.

При цьому у Ватикані вважають, що трансгендери можуть бути хрещеними батьками і свідками на церковних весіллях та вінчаннях.

Окрім того, стверджується, що діти, усиновлені одностатевими парами або зачаті за допомогою сурогатного материнства, не можуть бути охрещені, а люди в одностатевих стосунках не можуть бути хрещеними батьками.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.