Українські оборонці знищили ще один ворожий Су-25 під Авдіївкою

Джерело: Олександр Штупун в етері телемарафону

Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що 14 листопада Сили оборони збили російський штурмовик Су-25. Вартість літака становить близько $11 млн.

Штупун зауважив, що з 20 жовтня 2023 року це вже восьмий знищений ворожий штурмовик на Авдіївському напрямку.

Він пояснив, що як тільки ворог залітає у зону дії українського ППО, наші воїни одразу намагаються його збити і досить успішно це роблять.

Зауважимо, протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 удар по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління, 6 артилерійських засобів, засіб протиповітряної оборони та іншу важливу ціль противника.

Довідка. Су-25 — одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також атаки на об’єкти із заданими координатами у випадку льотної погоди.

Штурмовик Су-25 призначений для підтримки сухопутних військ над полем бою вдень і вночі, а також для знищення об’єктів із заданими координатами. Вартість одного такого літака становить приблизно 11 млн доларів.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.