Даррен Аронофскі зрежисує фільм про Ілона Маска за книгою його біографа

Джерело: Variety

Американська компанія А24 екранізує книгу американського журналіста Волтера Айзексона “Ілон Маск”. Режисером виступить Даррен Аронофскі, який працював над минулорічним претендентом на “Оскар” – стрічкою “Кит”.

Як розповіли у виданні, крім “Кита” з Бренданом Фрейзером у головній ролі, серед фільмів Аронофскі – “Реквієм за мрією” з Джаредом Лето, “Чорний лебідь” і “Мати!”. При цьому вказано, що за роботу над фільмом “Чорний лебідь” Аронофскі був номінований на премію “Оскар” за найкращу режисуру, а Портман отримала нагороду за найкращу жіночу роль.

За словами джерел агентства, серед студій і кінематографістів була “гаряча конкуренція” за право екранізувати книгу Айзексона. Раніше іншу книгу Айзексона “Стів Джобс” було екранізовано студією Universal 2015 року з Майклом Фассбендером у ролі генерального директора Apple.

Зазначається, що Маск став відомим у 2002 році після заснування компанії з виробництва космічних кораблів SpaceX. Він також був першим інвестором Tesla, і невдовзі піднявся до голови правління автомобільного гіганта, архітектора продукту та генерального директора.

Також нещодавно Маск придбав Twitter за $44 млрд та перейменував його на X. Зараз він є найбагатшою людиною в світі, а Bloomberg і Forbes оцінюють його статки к понад $200 млрд станом на жовтень.

Своєю чергою, Маск прокоментував новину про зйомки фільму.

“Радий, що Даррен це робить. Він один із найкращих”, – написав бізнесмен на своїй сторінці в соцмережі Х

Поки що невідомо, хто зіграє головну роль у фільмі. Серед можливих кандидатів користувачі Reddit розглядали Ніколаса Кейджа, Джессі Айзенберга, Рамі Малека і Роберта Дауні-молодшого.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.