Правоохоронці викрили схему трансферу ухилянтів на Буковині

Джерело: Нацполіція

У Чернівецькій області поліціянти викрили схему трансферу ухилянтів до Румунії.

Організатор схеми пропонував ухилянтам потрапити за кордон лісовими стежками. За свою “послугу” брав декілька тисяч євро.

Зловмисника затримано під час спроби доставити чоловіків до місця перетину кордону.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції, організував схему 35-річний мешканець Чернівецького району.

Чоловіки призовного віку, охочі виїхати за кордон, платили за таку можливість від 6000 до 8000 євро.

Фігурант збирав чоловіків у визначеному ним місці, “вантажив” їх до багажного відсіку автівки та перевозив до одного з прикордонних сіл області.

Через деякий час вони рушали до кордону, де ухилянти вже лісом йшли до Румунії. Організатор трансферу заздалегідь показував їм на карті маршрут.

  • Служба безпеки України заблокувала ще 4 схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…