«Польська полиця в Україні»: у Вінницьких бібліотеках з’явились книги від польських авторів

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України

У межах проєкту “Польська полиця в Україні” у Вінницьких бібліотеках з’явились книжки від польських авторів.

Відтак, 11 бібліотек-філій отримали книги польських авторів українською мовою. До комплекту з 20 нових книжкових видань увійшли твори класиків та сучасних польських письменників.

Отже, в 11 вінницьких бібліотеках вже можна ознайомитись з виданнями польських авторів в українському перекладі.

Проєкт реалізується Українським інститутом книги спільно з Інститутом книги у Польщі за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі та МКІП.

Додамо, що у межах благодійної акції “Українським дітям – українську книгу” польська, нідерландська та французька література з’являється в бібліотеках українських університетів.

Відтак, у межах благодійної акції, літературу з Польщі та Нідерландів привіз заступник керівника Офісу президента України Олексій Дніпров.

Книжки направили до Центрального українського державного університету ім. В. Винниченка разом із поличкою “Українським дітям – українську книгу” та сучасною українською художньою літературою.

До цього Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана отримали книги із Німеччини.

Зокрема, з Франції в дорозі ще більше літератури, яку розподілять між університетами України.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.