Лувр придбав картину, яку хотіли викинути на сміття: вона обійшлася у 24 млн євро

Джерело: The Guardian

Лувр за 24 млн євро придбав картину “Христос висміяний”, яку намалював флорентійський художник Чімабуе приблизно у 1280 році. Виявилося, що витвір мистецтва планували викинути на сміття.

Картину знайшли під час ремонту в будинку літньої француженки. Перед тим, як викинути картину, – родичі вирішили викликати експерта для оцінки. Попередньо її оцінили у 400 тисяч євро, але фахівець відправив її на подальшу експертизу. Під час цього остаточно підтвердили, що картина – оригінальна.

Полотно виставили на продаж на аукціоні, де її збиралися купити колекціонери, але втрутився Мінкульт Франції. Він вніс картину до “національного надбання” та відмовив в експортному сертифікаті.

У результаті за ціну, яку пропонували колекціонери, її викупив Лувр. Картину можна буде побачити серед експонатів у 2025 році.

Експорт нафтопродуктів з РФ відновився у першій половині вересня завдяки зростанню потоків дизельного пального та мазуту на тлі покращення темпів переробки.

Речник ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив журналістам, що ізраїльські ВПС “продовжують працювати на повну потужність і сьогодні ввечері також продовжуватимуть завдавати потужних ударів на Близькому Сході, як це було впродовж минулого року”.

У міноборони РФ поінформували, що російська влада розпочала підготовку до масового відправлення підсудних на повномасштабну війну проти України.

Кандидат на посаду президента США від республіканців Дональд Трамп хоче відставки віцепрезидентки Камали Гарріс та закликав оголосити їй імпічмент.

У Великій Британії на аукціоні продали пасмо волосся піонерки медсестринства Флоренс Найтінгейл за понад 3,6 тисячі фунтів стерлінгів.