Іран має достатньо збагаченого урану для трьох ядерних бомб – Reuters

Джерело: Reuters

Згідно зі звітом Міжнародного агентства з атомної енергії, Іран має достатньо урану, збагаченого до 60%, для виробництва трьох атомних бомб.

В Ірані запаси збагаченого урану зросли до 128,3 кг з часу минулого звіту від 4 вересня, що у понад три рази більше, ніж приблизно 42 кг, яких, за визначенням МАГАТЕ, теоретично достатньо для ядерної бомби за умови подальшого збагачення.

Постійний прогрес Ірану у збагаченні до дуже високих рівнів, але не в можливості співпрацювати з МАГАТЕ, становить виклик – як для агентства, так і для західних держав, що неодноразово закликали Іран змінити обраний курс, – зазначають в агентстві.

Іран має достатньо збагаченого урану для створення більшої кількості ядерних бомб, водночас він заперечує, що прагне отримати таке озброєння.

Проте темпи збагачення Іраном до 60% сповільнилися приблизно до 3 кг на місяць із 9 кг на початку цього року, що, за словами дипломатів, є очевидним результатом непрямих переговорів зі Сполученими Штатами.

Станом на 16:00 в суботу, 6 липня, на фронті відбулося 83 бойові зіткнення. Від початку доби, ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення, концентрує зусилля наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках. 

Рятувальники завершили розбирати завали багатоповерхівки у Дніпрі, яку ворог потрощив понад тиждень тому.

На саміті у Вашингтоні НАТО планує зміцнити співпрацю з Південною Кореєю, зокрема щодо України.

Естонія передала Україні зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та ракети до них. Про це повідомило Міністерство оборони Естонії у суботу, 6 липня.

Улюбленець британців – кіт Ларі може покинути свій дім. В резиденції прем’єра на Даунінг-стріт побоюються через можливу ворожнечу між головним мишоловом Ларрі та кішкою Джо-Джо новообраного прем’єра Кейра Стармера.