Нацполіція підтвердила відкриття кримінального провадження щодо Арестовича

Джерело: пресслужба Нацполіції

За фактом звернення групи народних депутатів стосовно неправдивого повідомлення про злочин столичні слідчі відкрили кримінальне провадження щодо ексрадника глави ОПУ Олексія Арестовича.

За даними Нацполіції, дії Арестовича кваліфіковано як “завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення”.

“До Шевченківського управління поліції надійшла заява від народних депутатів України щодо можливого вчинення кримінального правопорушення громадянином України, яке полягає у завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а саме поданні заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою”, – йдеться у дописі.

Зазначено, що слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.